Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff

56


Astăzi, 10 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff și Prim Consilierul Ambasadei, Marc Ivarra.

În cadrul discuțiilor oficialii au abordat actualele priorități care vizează consolidarea sectorului justiției din Republica Moldova, în special proiectul Strategiei de Asigurare a Independenței și Integrității Sectorului Justiției (SAIISJ) 2021-2024 și Planului de acțiuni, precum și unele aspecte stringente cu care se confruntă sistemul justiției în perioada pandemică.

Excelența Sa Pascal Le Deunff a relatat că Ambasada Franței în Republica Moldova rămâne a fi un partener activ în vederea susținerii tuturor inițiativelor ce țin de reformarea sistemului justiției, de promovarea valorilor democratice întru fortificarea statului de drept.

În acest context, Fadei Nagacevschi a reiterat că Ministerul Justiției este deschis spre colaborare cu toți partenerii dezvoltare pentru consolidarea independenței și integrității sectorului justiției din Republica Moldova, precum și pentru creșterea încrederii cetățenilor în înfăptuirea actului de justiție.

De asemenea, Ministrul Justiției a accentuat că ministerul are nevoie de susținere din partea tuturor partenerilor în promovarea și implementarea reformelor, întru asigurarea eradicării corupției din sistemul judecătoresc și asigurarea realizării unui act de justiție cu adevărat calitativ.

La final, Fadei Nagacevschi a mulțumit E. S. Ambasadorului Pascal Le Deunff și Prim Consilierului Ambasadei, Marc Ivarra pentru vizită. Părțile și-au manifestat angajamentul spre o cooperare de viitor în vederea consolidării capacităților instituționale și eforturilor de implementare a acțiunilor ce țin de dezvoltarea sectorului justiției.

  

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.