Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în satul Mileşti, Nisporeni

50


Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

20 Aug. 2020 / 19:13


Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în satul Mileşti, Nisporeni

Vizită inopinată în localitatea Mileşti din raionul Nisporeni. După ce şeful Guvernului a fost sesizat de localnici despre unele abateri la construcţia drumului Pîrliţa-Nisporeni, Ion Chicu a discutat astăzi cu oamenii şi autorităţile locale. Drumul se reabilitează pe o lungime de 12,5 km şi parcurge 5 localităţi din regiune. Potrivit autorităţilor locale, lucrările sunt executate în termeni şi până acum nu au fost înregistrate abateri, relatează Mesager.

„ Lucrările merg foarte bine, după cum se vede şi după construcţii şi ce lucrări fac aici sunt foarte bune. Drumul a fost făcut în anii 80, 40 de ani în urmă şi până a se începe construcţia drumului, pe Mileşti, pe sector nu trecea nimeni, iar acum văd că mulţi încep a se interesa să cumpere, să treacă cu locuinţa, s-a mai gazificat o bucată de sat şi lumea începe a veni acolo unde este traseu”, a menţionat Radu Vîrlan, primarul satului Mileşti.

„Ambele proiecte, atât acest drum Pîrliţa-Nisporeni, dar şi drumurile care se construiesc prin programul Drumuri bune sunt la etapă avansată. Aceste proiecte sunt pentru restabilirea infrastructurii, dar şi pentru a face paşi reali de a menţine oamenii în Republica Moldova. Lucrările decurg calitativ, conform graficului şi acesta este, de fapt, şi obiectivul nostru”, a declarat premierul Ion Chicu

Valoarea contractului constituie 95,5 milioane de lei. Reparaţia segmentului de drum a început în luna iulie 2019 şi până acum s-au executat lucrări în proporţie de 58 la sută. Agentul economic s-a angajat să finalizeze lucrările până la sfârşitul anului 2021.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.