Italia începe testarea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19

36


„Iniţial, când va fi disponibilă o cantitate redusă de vaccinuri, este important să furnizăm vaccinul celor expuşi la cele mai mari riscuri din întreaga lume”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom.

Italia a dat startul testării pe voluntari umani a unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, alăturându-se astfel eforturilor globale de dezvoltare a unui răspuns pentru un virus care dă semne de revenire în Europa. Institutul Lazzaro Spallanzani din Roma, un spital specializat în boli infecţioase, va desfăşura teste pe 90 de voluntari în săptămânile următoare în speranţa că vaccinul va fi disponibil pentru publicul larg până în primăvara anului viitor.

„Vom vedea dacă vor apărea efecte secundare şi dacă va produce anticorpi neutralizanţi. Dacă vom reuşi să ne mişcăm rapid, vom avea primele vaccinuri pe piaţă primăvara viitoare”, a menţionat Francesco Vaia, directorul spitalului.

Situaţia este dramatică în Argentina, în contextul în care această ţară sud-americană se confruntă cu o creştere consistentă a numărului de infectări. Numărul total al cazurilor confirmate a depăşit pragul de 350 mii, iar bilanţul deceselor a ajuns la 7.366. Argentina s-a confruntat în ultimii doi ani cu o gravă criză economică, recesiune, inflaţie ridicată şi o creştere a sărăciei, iar toate aceste efecte negative sunt în prezent accentuate şi mai mult de pandemia de COVID-19.

Între timp, aproximativ 30 de milioane de studenţi mexicani s-au întors luni la şcoală prin intermediul lecţiilor difuzate de posturi de televiziune şi de radio din cauza pandemiei de COVID-19. Aceste reguli se aplică elevilor din ciclul primar şi secundar din învăţământul public, cu vârste cuprinse între patru şi 18 ani. Şcolile private sunt obligate, la rândul lor, să ofere educaţie la distanţă. Potrivit guvernului, aceste decizii vor fi menţinute până când condiţiile sanitare vor permite revenirea în sălile de curs.

„În pofida pandemiei, a durerii şi a suferinţelor pe care le-a provocat şi pe care, din păcate, continuă să le provoace, suntem în picioare”, susţine Andres Manuel Lopez Obrador, preşedintele Mexicului.

Şi Polonia a insistat luni că va redeschide şcolile săptămâna viitoare, pentru prima dată de la mijlocul lunii martie, în pofida unui număr record de cazuri zilnice de COVID-19 înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute. Polonia a reuşit iniţial să ţină sub control focarul, însă cazurile au început să crească în ultimele săptămâni şi autorităţile au raportat vineri 903 noi infecţii, cel mai mare număr zilnic până în prezent.

„Fiecare copil, adolescent iese pe stradă sau la magazin şi se poate infecta acolo. Nu văd necesară amânarea începerii anului şcolar”, afirmă Dariusz Piontkowski, ministrul Educaţiei din Polonia.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a arătat prudentă cu privire la aprobarea utilizării plasmei prelevate de la pacienţi vindecaţi de COVID-19 pentru tratarea bolnavilor, afirmând că dovezile privind eficacitatea acestui remediu rămân de slabă calitate, chiar şi după ce Statele Unite au emis autorizaţia în regim de urgenţă a acestei terapii. Aşa-numita plasmă convalescentă, utilizată de mult timp pentru tratarea bolilor, a devenit cel mai recent subiect fierbinte politic în cursa pentru găsirea terapiilor pentru COVID-19.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.