Italienii protestează împotriva obligativităţii certificatului verde la locul de muncă

0


Italienii au început să împânzească străzile marilor oraşe încă de vineri seara, ziua din care certificatul verde a devenit obligatoriu pentru toţi angajaţii, de la stat şi din mediul privat. Iar dacă oamenii au fost mai paşnici zilele trecute, aseară protestatarii s-au luat la harţă cu jandarmii.

Câţiva oameni au fost reţinuţi după ce s-au încăierat cu poliţia. Italienii care nu vor prezenta certificatul verde la locul de muncă riscă amenzi şi chiar neplata salariului. Asta în condiţiile în care peste 80% din populaţia ţării este deja vaccinată. 

Supăraţi pe autorităţi sunt şi elveţienii după ce a fost extinsă obligativitatea certificatului sanitar COVID. Certificatul sanitar trebuie prezentat pentru accesul în baruri, restaurante, expoziţii, cinematografe sau evenimente sportive desfăşurate în interior. 

Noul val pandemic continuă să umple spitalele în tot mai multe ţări din Europa. Situaţia devine îngrijorătoare în Regatul Unit. De câteva zile, bilanţul zilnic trece de 45 de mii, de noi contaminări. Cele mai multe cazuri se înregistrează în rândul adolescenţilor. 

Spitalele din România sunt copleşite de pacienţi nevaccinaţi, iar din această cauză Organizaţia Mondială a Sănătăţii trimite o delegaţie în România ca „să înţeleagă ce se întâmplă, de ce într-o ţară cu acces la toate vaccinurile posibile există o rată de vaccinare atât de scăzută”.

„Procentul este de peste 90 la sută pentru cei care sunt nevaccinaţi. Practic sunt excepţii cei care au schema completa de vaccinare, persoane care să fie în vârstă şi cu afecţiuni cronice, iar efectul vaccinului să nu fie cel scontat. Pacienţii în multe unităţi medicale sunt trataţi pe scaune, în holuri, iar personalul medical este tot mai puţin şi face faţă cu greu”, a menţionat directorul Institutului „Matei Balş”. 

„Sala de aşteptare este transformată şi în salon. Sunt  paturi de campanie puse, unde se internează pacienţii care nu au locuri fizice în spital. Din păcate, în sala de aşteptare nu avem oxigen şi păstrăm pacienţii cu forma severă de boală şi cu saturaţiile la limită”, a adăugat medicul Vlad Murărescu.

Rata de vaccinare în România este de aproape 30%, ca şi în Rusia, care înregistrează record după record de decese asociate COVID-19, peste o mie de morţi zilnic, iar ministrul sănătăţii a cerut rechemarea medicilor pensionaţi.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.