La gimnaziul din satul Teleșeu, raionul Orhei, se vor desfășura și lecții în aer liber

51


SERGIU OPAEȚ, directorul Gimnaziului „Ion Creangă”, satul Teleșeu: Băncile sunt de epocă, probabil de pe când a fost deschisă școala, prin anii 1961, ele stăteau depozitate.

Acum, elevii vor sta din nou în aceste bănci, doar că nu în clădirea școlii, ci în curte.

SERGIU OPAEȚ, directorul Gimnaziului „Ion Creangă”, satul Teleșeu: Să spargem tiparele acestea de lecție între patru pereți. O clasă în aer liber, aici este mai mult spațiu. Aici este posibilitatea de a păstra distanța socială, față de clasele care au 50 de metri pătrați maxim.

În curtea gimnaziului va mai fi adus mobilier școlar. Pentru desfășurarea orelor urmează să fie folosit și acest spațiu.

IRINA POMPUȘ, profesoară de Biologie și Educație ecologică la Gimnaziul din Teleșeu, părinte clase primare: Acum o să avem o oportunitate să petrecem lecțiile în format să zic așa, mai apropiat de clasă, în bănci organizat frumos, dar în același timp foarte aproape de natură, foarte aproape de obiectele noastre de studiu. Este minunat.

ANATOLIE GULER, părinte, profesor de Educație Tehnologică la la Gimnaziul din Teleșeu: Ca profesor de limbă franceză am subiecte, ca natura, fenomenele naturale. În ceea ce privește educația tehnologică conform curriculei noi avem un 30 la sută, un sfert din orele noastre la aer liber. Pe perioada de toamnă, primăvară, adică perioada când ne permit condițiile climaterice, este foarte binevenit.

Conducerea instituției de învățământ a decis ca, din toamnă, la gimnaziu să vină absolut toți elevii.

IRINA POMPUȘ, profesoară de Biologie și Educație ecologică la Gimnaziul din Teleșeu, părinte clase primare: Online pentru noi a fost o încercare dificilă, chiar și din punct de vedere al posibilităților tehnice, când doi copii trebuie să facă lecțiile, eu trebuie să fac lecțiile și eficacitatea sigur nu este aceea care este în clasă.

Odată reveniți la ore, elevii vor trebui să respecte o serie de reguli noi. Dimineața, profesorii le vor măsura temperatura.

SERGIU OPAEȚ, directorul Gimnaziului „Ion Creangă”, satul Teleșeu: Clasele gimnaziale vor începe lecțiile de la ora 8.15, iar clasele primare de la 8.30. Respectiv, când va fi pauză la clasele gimnaziale, la clasele primare va fi lecție.

Totodată, nu vor mai avea voie să meargă haotic pe holuri și prin sălile de clasă.

SERGIU OPAEȚ,directorul Gimnaziului „Ion Creangă”, satul Teleșeu: Scopul acestor indicatoare este să fluidizeze traficul între elevi și ca să nu să se intersecteze unul cu altul.Nu cred că ar fi trebuit să poarte măști copiii, mă rog, dacă se păstrează distanța, oricum, cadrele didactice vor avea viziere.

Elevii vor sta câte unul în bancă. La Gimnaziul „Ion Creangă” din satul Teleșeu învață 133 de copii.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.