marți, ianuarie 18, 2022
Acasă Social La Institutul Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie...

La Institutul Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă care va interna copiii cu forme grave COVID-19

45


O secție de terapie intensivă va fi deschisă în cadrul Institutului Mamei și Copilului, care va interna copiii confirmați cu infecția COVID-19, forme grave sau cu prezența altor comorbidități. Decizia a fost luată în rezultatul ședințelor cu directorii instituțiilor medicale spitalicești pentru copii.

În următoarea perioadă instituția urmează să întreprindă toate măsurile pentru deschiderea secției și asigurarea cu tot necesarul de echipamente și dispozitive medicale.

Totodată, a fost abordată problema consolidării secțiilor de terapie intensivă, la nivel național, în acest sens, în următoarea perioadă urmează să fie livrate din Turcia, 50 ventilatoare, procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, „Răspuns de urgență la COVID-19”. Echipamentele urmează să fie distribuite în toate instituțiile unde există terapie intensivă.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Moldova a ajuns la 39 473 cazuri. Din numărul total de cazuri confirmate  27 799 persoane au fost tratate, iar 1 063 de persoane au decedat.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.