marți, decembrie 7, 2021
Acasă Educație La UTM va fi creată o Academie de Securitate Cibernetică, pentru a...

La UTM va fi creată o Academie de Securitate Cibernetică, pentru a susține educația digitală a tinerelor 

66


Cu sprijinul financiar al SlovakAid, Agenția Europeană pentru Migrație (EMA) lansează un proiect de dezvoltare în Moldova, Forță de muncă calificată pentru sectorul IT din Moldova: educație digitală pentru tinere și crearea unei Academii de Securitate Cibernetică, care urmărește să susțină educația digitală a femeilor tinere, să creeze un nou centru dedicat securității cibernetice și să organizeze un laborator specializat la Universitatea Tehnică a Moldovei.

La vizita anterioară a echipei EMA, Universitatea Tehnică a Moldovei și-a confirmat deschiderea pentru proiectele ce oferă noi oportunități studenților noștri, astfel că EMA, în cooperare cu compania slovacă ESET și UTM, va renova și echipa noul laborator IT la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, în care își va desfășura activitatea Academia de Securitate Cibernetică ESET. Cei mai de succes absolvenți ai Academiei ESET vor avea posibilitatea să efectueze un stagiu profesional în cadrul companiei slovace.

În cooperare cu TEKEDU și programul GirlsGoIT, proiectul va sprijini conversia profesională a femeilor tinere spre sectorul TIC și va organiza ateliere STEM. Mai multe detalii despre proiect găsiți AICI!

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.