Legea cu privire la plafonarea prețurilor la pompă pare va fi neefectivă. Astăzi ne așteaptă o nouă scumpire a carburanților

0


Carburanții se scumpesc din nou.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru mâine un preț maxim de 20 de lei și 52 de bani pentru un litru de benzină A-95, cu 13 bani mai mult decât astăzi.
Motorina se scumpește cu șapte bani și va costa, cel mult, 16 lei și 63 de bani litrul.
În ultima perioadă, ANRE a majorat constant prețurile maxime de comercializare a carburanților.

În data de 2 septembrie, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzină de 20 de lei și 7 bani pentru un litru. De atunci, regulatorul a permis scumpirea acestui tip de carburant la fiecare afișare. Astfel, pe 3 septembrie prețul plafon al benzinei A-95 a crescut cu 16 bani, ulterior s-a majorat cu încă 16 bani, iar astăzi acest produs petrolier poate fi vândut cu 20 de lei și 52 de bani, cu 13 bani mai mult decât ieri. ANRE a permis majorarea treptată și a prețului motorinei. În ziua de 2 septembrie, un litru costa cel mult 16 lei și 27 de bani. A doua zi, agenția a afișat un preț maxim cu 15 bani mai mare. Scumpirile au continuat și în această săptămână.Luni, ANRE a permis scumpirea motorinei cu 14 bani, iar marți, cu încă 7 bani. De la începutul acestei luni, Agenția a majorat prețul maxim de comercializare a benzinei A-95 cu 45 de bani, iar pe cel al motorinei, cu 36 de bani. Autoritatea de reglementare a explicat că prețurile cresc din cauza majorării prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei. Și asta deoarece oferta mondială de carburanți s-a diminuat, după ce uraganul Ida a suspendat producerea de carburanți în Golful Mexic.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.