Legislativul a ratificat un nou acord de împrumut cu Japonia

77


Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Agricultorii din Republica Moldova vor putea accesa resurse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul Proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, implementat cu suportul Japoniei. Deputații au ratificat Acordul de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și Acordul cu Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentelor ratificate, Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de circa 18,65 milioane de dolari SUA, pentru susținerea fermierilor moldoveni.

Agricultorii vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj. Împrumutul este acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată a dobânzii de 0,1% anual şi o perioadă de graţie de 12 ani.

Proiectul „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” are o acoperire națională și de beneficiile acestuia se pot bucura toți agricultorii din Republica Moldova.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.