Locotenent-colonel francez de la o bază NATO din Italia, arestat de DGSI după ce ar fi transmis documente extrem de sensibile Rusiei

91Politică
31 August 2020, ora 08:28


 

Guvernul francez a sesizat justiţia împotriva unui ofiţer francez cu privire la o „atingere la adresa securităţii”, a anunţat duminică la postul de radio Europe1 ministrul Armatelor Florence Parly, relatează AFP, citată de News.ro.


„Ceea ce pot să confirm este că un ofiţer superior este vizat de o procedură judiciară cu privire la atingere la adresa securităţii”, a declarat ea.


Potrivit Europe1, acest locotenent-colonel, aflat în post la o bază NATO în Italia, a fost arestat la sfârşitul vacanţei de către Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI, serviciul de informaţii interne al poliţiei judiciare de la Ministerul de Interne) şi plasat în detenţie provizorie cu privire la faptul că ar fi transmis documente extrem de sensibile Rusiei.


„Noi am luat toate măsurile de apărare necesare. Acum trebuie ca justiţia să poată să-şi facă treaba cu respectarea secretului instrucţiei. Justiţia trebuie să spună de ce anume este vinovat şi dacă este vinovat”, a declarat ministrul francez al Apărării.


 

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Cultură
31 August 2020, ora: 19:36

Distrugerea unui mit: Elveția tetralingvă

Peter Wunderli, «Destruktion eines Mythos: Die viersprachige Schweiz» [trad. rom.: «Distrugerea unui mit: Elveţia tetralingvă»], în: Akademie-Journal 2/2001, p. 15-19, trad. rom. de Alina Zorile


(
)

Citeşte tot articolul

Culinar.md
31 August 2020, ora: 08:34

Cum să faci cea mai bună zacuscă. Ingredientul care face toată diferența

 O reţetă de toamnă, în culori tari, extrem de savuroasă. Zacusca de vinete cu gogoşari este una dintre cele mai simple reţete. Se conservă în borcane închise ermetic, cu o pojghiţă de ulei deasupra.


(
)

Citeşte tot articolul

Timpul Local
31 August 2020, ora: 08:25

Prognoza METEO pe o săptămână. Revine caniculaSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.