Lucrările de curăţare a râului Bâc continuă

58


Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Social

20 Aug. 2020 / 12:23


Lucrările de curăţare a râului Bâc continuă

Până la mijlocul lunii septembrie, încă peste un kilometru din albia râului Bîc va fi curăţată. Lucrările sun deja în toi pe tronsonul râului între străzile Petru Rareş şi Mihai Viteazul. Locuitorii cu care au discutat colegii noştri de la Moldova 1 au spus că până acum principalul râu al oraşului era o adevărată sursă de gunoi, iar mirosul emanat de apă era insuportabil. Acum chişinăuienii speră că acest lucru se va schimba şi în viitor nimeni nu va mai arunca deşeurile în râu.

Albia râului Bâc nu a fost curăţată de mai bine de 50 de ani. Oamenii spun că acest lucru trebuia făcut de mai mult timp şi speră că acum vor avea o privelişte mai frumoasă. Mai mult de atât, locuitorii capitalei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că acest râu cu timpul s-a transformat într-un „closet”, unde mai multe întreprinderi îşi revarsă apele uzate. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei capitalei, pe teren lucrează zilnic echipe cu patru excavatoare, un buldozer şi şase camioane care asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din strada Ghidighici.

Autorităţile dau asigurări că lucrările vor fi gata până pe 10 septembrie, dar, în acelaşi timp, responsabilii de curăţare spun că râul conţine foarte mult nămol şi astfel munca lor s-a dublat.

“Bani s-au rezervat ca să-l curăţim de mâl, alte lucrări, însă pe lângă asta trebuie de construit  o trecere de canalizarea, dar şi lucrări care ar costa în jur de 60 de milioane, după care albia râului trebuie betonată. Noi ar trebui să finalizăm lucrările pe 10 septembrie, dar cu cât mai mult înaintăm cu atât e mai mult mâl de scos care s-a depus aici timp de mai mulţi ani”, a spus directorul companiei care efectuează lucrările, Luca Ursu.

Costul proiectului este de aproximativ 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru 2020.
 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.