Lukashenko: ,,Dacă cineva se atinge de un membru al forțelor de securitate, trebuie să plece cel puțin fără o mână”

118

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a ordonat vineri oficialilor responsabili de forțele de securitate să ia măsuri împotriva protestatarilor care contestă realegerea sa, făcând apel „să nu se ia prizonieri”, transmite Moscow Times.

„Nu vom lua prizonieri. Dacă cineva se atinge de un membru al forțelor de securitate, și le-am spus deja generalilor, trebuie să plece cel puțin fără o mână”, a spus el.

„Atât. Nu avem unde să ne retragem și nu ne vom retrage”, a continuat el.

„Președintele nu a fugit niciodată și nu are intenția de a face acest lucru”, a avertizat Lukașenko.

Aceste amenințări brutale au fost făcute în timpul unei întâlniri cu doi înalți oficiali responsabili de ordinea publică, după o serie de numiri catalogate de opoziție drept o dovadă a „slăbirii puterii”.

Lukașenko, aflat la conducerea țării de 26 de ani, se confruntă cu o mișcare de protest fără precedent la adresa regimului său, zeci de mii de manifestanți ieșind pe străzi să demonstreze în fiecare săptămână după scrutinul prezidențial din 9 august, în pofida represiunilor și a arestărilor.

După aproape trei luni de la izbucnirea protestelor, Lukașenko l-a demis joi pe ministrul de interne Yuri Karaev, sancționat de Uniunea Europeană pentru rolul său în violențele contra manifestanților.

În locul său a fost numit Ivan Koubrakov, fostul șef al poliției din Minsk, care a jucat un rol vital în reprimarea brutală a demonstrațiilor din capitala Belarusului.

Yuri Karayev și alți doi înalți oficiali responsabili de securitate au fost numiți consilieri ai președintelui în regiunile Grodno, Brest și Minsk, considerate „deosebit de periculoase” de Lukașenko datorită protestelor majore din acestea în ultimele săptămâni.

Sursa: Moscow Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.