Lungmetrajul „Tenet”, considerat filmul verii din acest an

42


Noua superproducţie cu un buget estimat la 200 de milioane de dolari este singura peliculă de acest gen, care va fi lansată în cinematografe în această perioadă marcată de pandemia de COVID-19. De exemplu, studioul Disney a preferat să renunţe la marile ecrane pentru filmul său far din această vară, “Mulan”, care a fost redirecţionat către platformele de streaming. Warner Bros. are însă încredere în “campionul” său, Christopher Nolan, deoarece filmele regizate de acest cineast americano-britanic, care a revitalizat franciza “Batman” cu o trilogie apreciată de public şi de criticii de specialitate, au generat împreună încasări totale de peste 4 miliarde de dolari.

La întrebarea “Va salva oare acest film industria cinematografică în 2020?”, jurnaliştii de la BBC au răspuns afirmativ într-o analiză recentă, în care l-au descris pe Christopher Nolan ca pe un “sfânt protector” al lanţurilor de cinematografe.

Nolan ridică ştacheta la un nivel foarte înalt. El a dezvăluit într-o conferinţă de presă organizată în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19 că a fost marcat de un film din seria “James Bond”. “Tenet”, filmat în şapte ţări, îşi respectă din acest punct de vedere caietul de sarcini. Însă personajul principal este un erou de culoare – un aspect pe care producătorii francizei “James Bond” nu l-au încercat niciodată.Christopher Nolan, care a prezentat scenariul peliculei unor oameni de ştiinţă pentru a insera în film câteva teorii despre călătoriile în timp, nu este primul cineast care a reflectat la consecinţele asupra prezentului generate de o manipulare a timpului. “Terminator” a abordat deja această temă. Însă în “Tenet”, astfel de “pasarele” temporale sunt mai numeroase, scrie AGERPRES.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.