Mai multe încălcări depistate de poliţia de frontieră în ultimele 24 de ore

66


Sursa imaginii: border.gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

09 Sep. 2020 / 10:19


Mai multe încălcări depistate de poliţia de frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13.921 traversări. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.565 traversări persoane, dintre care 3.324 treceri la frontiera moldo-română, 1.233 la cea cu Ucraina şi 2.008 treceri ale frontierei aeriene.

Poliţia de Frontieră informează că pe parcursul a 24 de ore, 29 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice, zece persoane au încălcat regimul zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere, iar patru cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, au fost înregistrate două cazuri de trafic ilegal de bunuri, o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, au fost depistate patru încălcări ale regulilor de transport şi de exploatare a vehiculelor, iar o persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei cu consemn naţional.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screening-ului 13.921 persoane şi completate 4.620 fişe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip COVID-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 346 de apeluri de la cetăţeni şi au oferit consultaţii privind situaţia frontierei de stat, măsurile aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.