Mai multe reguli pentru copiii care vor merge la şcoală sau grădiniţă

72


Sursa imaginii: clinicadefericire.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Aug. 2020 / 11:03


Mai multe reguli pentru copiii care vor merge la şcoală sau grădiniţă

Pentru toți copiii care vor frecventa instituțiile educaționale din capitală, Primăria municipiului Chișinău aunţă câteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”. Despre aceasta a anunţat primarul Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Din data de 1 septembrie, în stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri. Elevii vor urca în troleibuz, autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare. În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile. Totodată, copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”, “Hai la grădiniţă!”

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.

Părinții, bunicii sau alte persoane care însoțesc copiii îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii, dar nu vor intra în clădirea instituției.

Menţionăm că Primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.