Mai multe ţări au înăsprit măsurile pentru a limita răspândirea COVID-19

43


„Circa 180 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare, dintre care 35 sunt deja testate pe oameni. Nicio maladie până acum nu a fost cercetată atât de intens, este o dovadă a progreselor incredibile în ştiinţă şi tehnologie pe care omenirea le-a făcut în ultimii ani”, a declarat Tedros Adhanom, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Totuşi, numărul infectărilor continuă să crească. În Cehia, de trei zile sunt peste o mie de cazuri noi, iar numărul pacienţilor în stare gravă a crescut.

Infectări record sunt şi în Ucraina fiind despistate peste trei mii de cazuri noi. Rata de răspândire a virusului a crescut în Marea britanie şi Franţa.

Cifra ridicată a cazurilor de infectări noi a determinat mai multe state să înăsprească restricţiile, În Austria, unde cifra totală a infectărilor a ajuns la aproape 32 de mii, masca devine obligatorie în toate spaţiile închise, iar numărul participanţilor la evenimente e limitat.

Şi Portugalia introduce noi reguli anti-COVID-19. Adunările mai mari de zece persoane sunt interzise şi se impun limite de socializare. Nu este permis nici consumul băuturilor alcoolice mai târziu de ora 20:00.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.