Mai mulţi tineri născuţi în anul Independenţei, aflaţi la straja ţării

43


S-au născut şi au crescut împreună cu ţara, iar acum servesc poporului ei, la propriu. Vorbim de mai mulţi militari din trupele de carabinieri, care s-au născut în anul Independenţei. Tinerii spun că în 29 de ani, de când Republica Moldova e pe cont propriu au fost multe provocări, unele mai bune, altele mai puţin bune, însă cea mai importantă este dragostea de ţară şi credinţa într-un viitor prosper, relatează Moldova 1.

Igor Grigoraş este comandant de pluton în trupele de carabinieri. S-a născut în perioada în care sute de mii de moldoveni din toate colţurile ţării îşi cereau dreptul la libertate şi la un viitor pe cont propriu. Acum, la 29 de ani, a ales ca el însuşi să apere aceste drepturi. Fie că e vorba de proteste, concerte sau pur şi simplu patrulări pe străzi, de când este militar a fost martor la toate şi a învăţat să înfrunte provocările cu demnitate, la fel ca şi ţara lui.

„Sunt multe schimbări faţă de anii trecuţi, faţă de timpurile trecute. A fost şi mai greu, a fost şi mai bine, am întâlnit şi multe dificultăţi în patrulă. Ceea ce mi-a plăcut este că am învăţat mereu ceva nou. Mi-aş dori să avem un viitor mai curat, mai frumos şi mai liniştit, mai puţine încălcări de la cetăţeni, să ne înţeleagă şi să ne asculte”, spune Igor Grigoraş, comandant de pluton în cadrul Inspectoratului General de Carabinieri (IGC).

Pentru Dumitru, la fel ca şi pentru Republica Moldova, 2020 nu a fost un an uşor. În timp ce ţara noastră trebuie să facă faţă pandemiei de Coronavirus şi dificultăţilor provocate de aceasta, în stradă tânărul, cot la cot cu colegii săi, trebuie să fie alături de oameni şi să le explice că prezentul depinde de fiecare dintre noi.

„Îmi iubesc serviciul. Iubesc dreptatea. Independenţa Republicii Moldova este o sărbătoare foarte mare pentru mine, pentru că m-am născut în acest an, am crescut o dată cu ţara”, spune Dumitru Volosa, carabinier.

„Am evoluat foarte mult, tindem spre ceva mai bun şi mai mult. Republica Moldova este o ţară prietenoasă şi tinde de a avea legături cu absolut toate statele. Dacă e să vorbim de documentele importante, putem menţiona despre Acordul de Asociere, dar şi Rezoluţia 1325 privind femeia, pacea şi securitatea, care oferă şanse egale pentru femei şi bărbaţi pe plan internaţional”, spune Iulia Guţu, şefa Serviciului Cooperare Internaţională din cadrul IGC.

Sunt de aceeaşi vârstă. Şi la aproape trei decenii, tinerii Independenţei speră la un viitor mai bun, împreună, acasă.

„De ani în urmă am devenit cetăţeancă a acestei ţări şi acum Republica Moldova, la rândul ei, a devenit un simbol pentru mine”, spune o tânără.

Republica Moldova marchează astăzi, 27 august, 29 de ani de la proclamarea Independenţei.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.