Mai puține stații de alimentare a automobilelor în capitală? Primăria anunță unde nu vor putea fi construite

42


Consiliul municipal Chișinău a adoptat joi o decizie care prevede reglementarea amplasării stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor de produse petroliere în capitală. Astfel, s-a decis unde nu pot fi construite acestea.

Potrivit deciziei, se interzice proiectarea, amplasarea și construirea obiectivelor de profil pe: zone de protecție a bazinelor acvatice, zonele surselor de alimentare cu apă potabilă, zonele stațiunilor balneare și sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriile rezervațiilor naturale, în zonele de protecție a monumentelor istorice, în preajma instituțiilor sociale (teritoriul școlilor, grădinițelor și instituțiile medico-sanitare publice sau private, terenuri de joacă și pentru sport); în preajma zonelor de protecție a monumentelor și a clădirilor care fac parte din patrimoniul național sau local, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului.

Totodată, proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare cu combustibil și a depozitelor petroliere se va face doar în baza unui plan urbanistic detaliat, elaborat, avizat, consultat cu populația și aprobat în conformitate cu legislația în vigoare. Acestea vor putea fi amplasate doar în spațiile care au atribuit codul de reglementare urbanistică C7, în conformitate cu Regulamentul local aprobat.

Actualmente, pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa 135 de benzinării.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.