Maraton la Chişinău privind protecţia globală a stratului de ozon

45


Sursa imaginii: peroz.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Sep. 2020 / 16:22


Maraton la Chişinău privind protecţia globală a stratului de ozon

Au decis să alerge în continuu timp de 35 de ore pentru a-i convinge pe moldoveni să deconecteze, pe durata maratonului, aparatul de aer condiţionat. Este vorba despre un grup de atleţi care participă la un eveniment sportiv organizat în capitală cu prilejul împlinirii a 35 de ani de la semnarea Convenţiei de la Viena privind protecţia globală a stratului de ozon. Maratonul care se va încheia duminică la ora 07:00 are sloganul „Ozonul pentru viaţă”, relatează Mesager.

„Continuăm să alergăm până duminică dimineaţa, exact 35 de ore. Fiecare sportiv îşi alege propriul traseu, fie se limitează la Valea Morilor, fie face un cerc mai mare prin oraş. Majoritatea alergătorilor o să alerge peste 100 de km”, a spus Iulian Bercu, preşedintele RUNMoldova.

Iniţiativa maratoniştilor este sprijinită de către autorităţi.

„Evenimentul este organizat în contextul împlinirii a 35 de ani de la semnarea protocolului de la Viena. Eşalonat noi interzicem importul în Republica Moldova a anumitor substanţe chimice care se conţin în echipamentele frigorifice, în aer condiţionat”, a declarat Maxim Popov, secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.  

Majoritatea trecătorilor au susţinut mesajul sportivilor privind renunţarea timp de 35 de ore la aerul condiţionat, alţii au spus că nu sunt gata să facă acest lucru.

Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon este marcată anual pe 16 septembrie. În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, numărul participanţilor la maraton este limitat. În timpul alergării, sportivii evită aglomeraţia.  

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.