Marea Britanie renunţă la introducerea certificatului de vaccinare în cluburile de noapte

0


Paşaportul de vaccinare urma să intre în vigoare la sfârşitul acestei luni în toată Anglia. Guvernul a decis însă că nu mai este cazul, asta chiar dacă rata de infectare este foarte mare, doar ieri în jur de 30 de mii de persoane au fost testate pozitiv, iar 56 au decedat.

În Marea Britanie, aproape 81% din populaţia de peste 16 ani a primit două doze de vaccin. În Germania, rata de vaccinare este de 62%, iar autorităţile se tem că nu este suficientă pentru a preveni un val de infectări cu COVID-19 la iarnă, în special, din cauza variantei Delta, dominantă. Astfel că Angela Merkel i-a îndemnat pe germani să profite de campania de vaccinare fără programare, care va începe astăzi.

Portugalia renunţă de astăzi la purtarea măştilor sanitare pe stradă, după avansarea campaniei de vaccinare, dar va fi menţinută în spaţiile interioare şi pentru cei 1,2 milioane de elevi care încep cursurile la 14 septembrie. Potrivit ultimelor date oficiale, 78% din populaţie a fost vaccinată cu schema completă.

În Grecia însă continuă protestele împotriva vaccinării obligatorii a personalului medical. În acest weekend, în Thessaloniki poliţia a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

În jur de şase mii de cadre medicale din sectorul public au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, conform noii legi care a intrat în vigoare săptămâna trecută.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.