Medicii germani cred că Navalnîi a fost atacat cu o substanţă de uz militar

44Internațional
29 August 2020, ora 17:37


 

Disidentul rus Aleksei Navalnîi este în continuare în comă indusă în Germania, dar, potrivit unor surse citate de publicaţia „Der Spiegel”, medicii nemți suspectează că substanţa toxică utilizată în atacul care l-a vizat este una de tip militar.


“Pacientul încă este la terapie intensivă, în comă indusă. Nu există riscuri vitale acute, iar eventualele efecte pe termen lung nu se cunosc încă”, a comunicat Clinica Charité din Berlin, potrivit publicaţiei Die Welt.


Purtătorul de cuvânt al lui Aleksei Navalnîi a declarat, conform agenţiei Reuters, că starea opozantului rus pare să se îmbunătăţească.


Surse citate de publicaţia Der Spiegel au dezvăluit că medicii germani analizează ipoteza că Aleksei Navalnîi a fost atacat cu o substanţă chimică de uz militar.


În acest context, medicii au cerut ajutorul unor specialişti din cadrul armatei germane, dar şi din Marea Britanie şi Bulgaria.


Germania, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie şi NATO au cerut Rusiei să investigheze aparenta otrăvire a lui Aleksei Navalnîi.


Autorităţile germane suspectează că Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse adus în comă în Germania, a fost otrăvit, a afirmat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.


Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.


Autorităţile ruse au anunţat, joi, că au efectuat verificări în cazul presupusei otrăviri a disidentului Aleksei Navalnîi, dar nu au fost identificate elemente care să conducă la o investigaţie penală.


Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al spitalului german a anunțat vineri că starea de sănătate a lui Navalnîi se îmbunătățește, iar viața nu îi mai este pusă în pericol, deși se află în continuare în comă indusă și este ventilat mecanic.


https://www.rfi.ro/

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Internațional
29 August 2020, ora: 17:35

Cu o zi înainte de manifestația masivă pregătită de opoziție, Lukașenko a început să retragă acreditările jurnaliștilor străini

Puterea de la Minsk a retras, sâmbătă, acreditarea unui număr de jurnaliști străini, cu o zi înainte de manifestația pe care o pregătește opoziția. Printre organizațiile de presă vizate se numără și France Presse, care a și transmis știrea, citată de Agerpres.


(
)

Citeşte tot articolul

Ultima oră
29 August 2020, ora: 17:20Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.