Mesajul de felicitare al Decanului Facultății de Drept a USM cu ocazia începerii unui nou an de studii 01.09.2020 | Serghei Brînza

63


Decanul Facultății de Drept, prof. univ., dr. hab. Serghei Brînza

Stimați colegi, dragi studenți, masteranzi, doctoranzi!

1 septembrie, în mod tradițional, marchează, începutul unui nou an universitar pentru întreaga comunitate academică a Facultății de Drept, iar pentru studenții înmatriculați la studii în anul 2020 – semnifică începutul studiilor universitare!

Îndoiala este începutul înțelepciunii, zicea Aristotel. Și nu îl pot contrazice. Întrebările, temerile, emoțiile și nesiguranța, sunt firești, mai ales în pragul unui an universitar care începe altfel decât cum ne-am obișnuit. Fără festivitatea de deschidere, lipsiți de posibilitatea de a comunica direct și de a (re) trăi emoțiile primelor lecții din auditorii, precum și fără a avea ocazia de a ne cunoaște „față în față” la seminarele introductive (devenite tradițional „seminarele păcii”).

Deși, începând cu luna martie 2020, am experimentat cu toții învățământul de la distanță și am trecut la abordări moderne ale procesului educațional, împreună am sperat că de la 1 septembrie vom reveni la învățământul clasic. Ajunși la această etapă, în condiții de pandemie, învățământul online a devenit noul firesc.

Cu siguranță avea dreptate Plutarh când spunea că „Curajul este începutul biruinței”. Așadar, tuturor vă doresc curaj pentru a acționa cu îndrăzneală, pentru a cerceta și învăța, pentru a experimenta, dar și pentru a reinventa, la necesitate. Vă doresc încredere,…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.