Ministerul Sănătăţii: Majoritatea instituţiilor de educaţie sunt pregătite pentru noul an şcolar

44


Sursa imaginii: capital.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

31 Aug. 2020 / 16:23


Ministerul Sănătăţii: Majoritatea instituţiilor de educaţie sunt pregătite pentru noul an şcolar

Majoritatea raioanelor sunt pregătite pentru redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor. Despre aceasta a comunicat directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, în cadrul şedinţei Punctului Focal, desfăşurată online.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), majoritatea raioanelor sunt pregătite pentru redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, având aviz pozitiv din partea ANSP, probleme fiind identificate în raioanele Dubăsari, Călăraşi şi Leova, unde unele instituţii sunt încă la etapa de finalizare a realizării recomandărilor de sănătate publică eliberate de ANSP.

Nicolae Furtună a menţionat că instituţiile de educaţie au primit recomandările pentru implementarea măsurilor de sănătate publică şi este posibilă începerea procesului educaţional, gradual, în funcţie de nivelul de pregătire a instituţiilor. Specialiştii ANSP lucrează zilnic în teritoriu şi oferă tot suportul autorităţilor publice locale pentru a întreprinde toate măsurile de protecţie, conform Instrucţiunii aprobate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu a solicitat echipei de la ANSP şi a Ministerului Sănătăţii de a fi în permanentă comunicare şi coordonare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, fondatorii şi directorii instituţiilor de educaţie, să ofere tot suportul, dar totodată, să monitorizeze implementarea recomandărilor eliberate de ANSP.

„Cunoaştem că ANSP lucrează la capacitate maximă şi practic depune un efort dublu în această perioadă, atât privind gestionarea şi supravegherea situaţiei epidemiologice COVID-19, dar şi evaluarea instituţiilor de educaţie din toată ţara. Este vorba despre sănătatea copiilor noştri, iată de ce, solicit ca toate recomandările specialiştilor din cadrul ANSP, să fie realizate şi monitorizate cu stricteţe, în fiecare instituţie de educaţie”, a subliniat ministra.

Un alt subiect discutat în cadrul şedinţei a fost implementarea noilor prevederi incluse în Protocolul Provizoriu COVID-19. Secretarul de stat pe domeniul asistenţei medicale primare, Marina Golovaci a declarat că direcţia de profil oferă tot suportul medicilor de familie, pentru a face faţă numărului mare de pacienţi, care creşte de la o zi la alta. În prezent, 4500 de pacienţi se află în tratament la domiciliu.

Viorica Dumbrăveanu a solicitat crearea unui grup de suport, din care să facă parte şi specialiştii din cadrul Universităţii de Stat şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, care va coordona implementarea noilor prevederi, atât pe domeniul spitalicesc, cât şi în domeniul asistenţei medicale primare.





Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.