vineri, septembrie 24, 2021
Acasă Economie Mobiasbanca – OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

Mobiasbanca – OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

56


În contextul pandemiei și al scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca – OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel satisfăcător al rentabilității pentru primele șase luni ale anului 2020.

Necătând la impactul economic cauzat de situația de urgență în sănătate, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, Mobiasbanca a înregistrat o dinamică pozitivă a creditării cu amănuntul +30,8 %, datorită creditelor de consum ce au înregistrat o creștere de +17,9 % și a creditelor ipotecare cu +52,8 % creștere.

Activitatea de creditare pe partea segmentului corporativ a fost afectată de stagnarea multor activități comerciale în situația de urgență, înregistrând o creștere de 4,1 % versus perioada similară din 2019, datorită creșterii împrumuturilor persoanelor juridice nerezidente. Din aceleași cauze a fost impactată și rata creditelor neperformante (11,9 %), fiind în creștere față de primul trimestru (6 %). Totuși, profilul de risc este unul moderat și bine monitorizat.

László Diósi, președintele Comitetului Executiv – CEO Mobiasbanca: Era de așteptat să avem rezultatele afectate de contextul actual. Totuși, în acest mediu dificil pentru toată lumea, banca are un bilanț stabil și un nivel de lichiditate confortabil. Această situație excepțională ne-a servit drept catalizator pentru accelerarea proiectelor de digitalizare și dezvoltare a vânzărilor, este un exercițiu mai mult de reinventare și inovare decât de rezistență. De asta sunt mândru de echipa Mobiasbanca, care a demonstrat o dăruire excepțională. Am făcut față situației și ne-am adaptat rapid pentru asigurarea continuității activității și a asistenței acordate clienților noștri.”

Mobiasbanca își menține un nivel bun al rentabilității, înregistrând un profit net de 40 de milioane de MDL în pofida provizionării mari. Principalele realizări ale băncii în trimestrul 2 față de aceeași perioadă din 2019 sunt enumerate mai jos.

# Bilanț stabil cu rata de adecvare a capitalului de 19,2 %.

# Activele totale au crescut cu 3,9 %.

# Portofoliul de credite este în creștere cu 14 % datorită unei bune creditări a persoanelor fizice.

# Portofoliul de depozite a înregistrat o creștere de 7,2 %, la fel și cota de piață a Mobiasbanca în segmentul persoane fizice, atingând 12,4 % (versus 12,2 % în trimestrul 1). Depozitele retail au crescut cu 15,81 % grație depozitelor la vedere în moneda locală. Depozitele IMM-lor și ale segmentului corporate au scăzut cu 3,24 %, din cauza scăderii activității economice.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.