vineri, ianuarie 28, 2022
Acasă Social Moldovenii vorbesc mai mult la telefonul fix. Câte minute discută lunar un...

Moldovenii vorbesc mai mult la telefonul fix. Câte minute discută lunar un utilizator

43


Volumul traficului de voce generat de abonații telefoniei fixe în perioada mai-august s-a majorat, față de aceiași perioadă a anului trecut, cu circa 8,5 % și a constituit circa 309,3 milioane de minute. Creșterea volumului total al traficului se datorează majorării convorbirilor realizate în rețelele proprii ale operatorilor. Astfel, volumul traficului realizat în aceleași rețele fixe a crescut cu 12,3 %, alcătuind circa 202 milioane de minute, ceea ce constituie 65,3 % din traficul total de telefonie fixă.

Potrivit unui raport publicat de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), traficul mediu lunar (MoU) generat de un abonat, în trimestrul II al anului curent, a constituit 155 de minute (în creștere cu 16,1 %), iar durata medie a unui apel a fost de 2,9 minute. Cele mai multe minute (168), vorbite în mediu lunar la telefon, au revenit unui abonat al companiei „Moldtelecom”, iar un abonat deservit de către ceilalți furnizori de telefonie fixă a vorbit în mediu 43 de minute.

Numărul utilizatorilor serviciilor de telefonie fixă a înregistrat o scădere în raport cu finele anului 2019, de 1,8 %, totalizând 1,05 milioane. Din numărul total de abonați, 924 3000 au constituit persoanele fizice, iar 128 400 – persoanele juridice. Ca urmare a acestei evoluții, rata de penetrare a serviciilor de telefonie fixă, raportată la 100 de locuitori, a scăzut cu 0,1 puncte procentuale și a alcătuit 39,9 %.

În același timp, volumul veniturilor provenite din serviciile de telefonie fixă au scăzut față de perioada similară a anului trecut cu 15,9 % și au constituit 97,9 milioane de lei. Cota de 94 % din această piață, în funcție de cifra de afaceri, revine S.A. „Moldtelecom”.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.