Nicio instituţie de învăţământ nu va organiza orele de la distanţă

32


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

29 Aug. 2020 / 11:44


Nicio instituţie de învăţământ nu va organiza orele de la distanţă

Nicio instituţie de învăţământ nu va organiza orele de la distanţă, iar în majoritatea şcolilor de la sate, lecţiile vor avea loc într-un singur schimb. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov în cadrul unei ediţii speciale de la postul nostru de televiziune. Şarov afirmă că profesorii vor fi obligaţi să poarte măşti în timpul orelor, de asemenea, acesta a îndemnat şi copii să facă acelaşi lucru, relatează Moldova 1.

„Peste 62 de procente din instituţii au ales să studieze într-un singur schimb, de regulă acestea sunt şcolile de la ţară care au fost construite pentru 600, o mie de copii. În două schimburi, cel de la doilea model a fost selectat de aproape zece procente şi în sfârşit cea mai complicată situaţie pentru cei care au selectat modelul 7, peste 22 de procente din şcoli, acestea sunt şcoli mari din Chişinău. De la distanţă este modelul 6, pentru care nu a optat nimeni ”a declarat Igor Şarov.

Cu toate acestea, Şarov afirmă că dacă se vor înregistra cazuri de COVID -19 în rândul profesorilor sau elevilor, atunci se va reveni la învăţământul de la distanţă.

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că toate instituţiile au fost asigurate cu dezinfectanţi şi produse de igienă.

Conform regulamentului, elevii vor veni şi vor pleca de la şcoală conform intervalelor de timp stabilite, evitând aglomeraţia. În curtea şcolii, la intrarea în instituţie, pe coridoare, în clasă, dar şi la cantină, elevii vor trebui să urmeze indicatoarele de deplasare şi distanţă fizică de 1,5 metri. Se vor aşeza zilnic în aceeaşi bancă din clasă, păstrând distanţarea socială faţă de ceilalţi colegi.

De asemenea, vor trebui să respecte un şir de reguli de igienă şi protecţie. Este indicat ca ei să se spele pe mâini cu apă şi săpun sau să folosească dezinfectant în special la intrarea în instituţie, înainte de masă, dar şi de fiecare dată când va fi nevoie. Nu se poate folosi în comun rechizite şcolare, telefoane mobile, tacâmuri, pahare sau alte obiecte. Vor purta masca de protecţie, care le va acoperi nasul şi gura, doar atunci când poate fi respectată distanţă fizică sau indicaţia medicală.

Totodată, experimente în laboratoare, la lecţiile de chimie, fizică sau biologie sunt interzise, ​​iar orele de educaţie fizică vor fi petrecute în aer liber. În cazul apariţiei unor semne de boală, elevul va rămâne acasă.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.