Noi dezvăluiri din culisele pieței energetice din R. Moldova

0

 

Holding-ul „HORUS ENERGY” și concernul „Силовые Машины” s-au adresat organelor de drept după ultimele atacuri. Dezvăluirile directorului general Valentin Balan

Holding-ul „HORUS ENERGY” și concernul „Силовые Машины” s-au adresat organelor de drept în urma campaniei de defăimare inițiate recent împotriva celor două companii. Aceasta pare să fi fost lansată de doi concurenți neloiali ai Holdingului, cu posibila implicare a unui fost prim-ministru.

Din acțiunile anterioare și din informațiile pe care le dețin cele două companii care s-au adresat organelor abilitate, în spatele articolelor denigratoare și falsurilor apărute în unele surse mass-media se presupune că stau Alexandru Baltag, (SRL „Energy&Industrial Tehnology” din Republica Moldova) și Victor Slivinschi, SRL „Turboenergy Power”, din România). În această schemă ar putea fi implicat și fostul prim-ministru Chiril Gaburici, cu care cei doi sunt în strânsă legătură și care ar putea conduce din umbră această acțiune de denigrare și defăimarea a instituțiilor publice și a companiilor din sistemul energetic național. Scopul campaniei este de a influența rezultatele licitației privind modernizarea blocului energetic nr. 2 și reparația capitală a blocului energetic nr. 3, sursa 1, ale companiei „Termoelectrica” S.A. Acest proiect este mic, dar reprezintă pentru acești „băiețași” un important „bilet de intrare” în sectorul energetic, miza fiind viitoarele proiecte majore, de ordinul miliardelor, care sunt prognozate a fi implementate în Republica Moldova.

De menționat și faptul că Alexandru Baltag ocupă, din 2017 și până în prezent, funcția de director al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, creată de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. 

https://www.publika.md/aoam-are-un-nou-director-cine-este-alexandru-baltag_2971797.html

În paralel, Alexandru Baltag a ocupat și funcția publică de consilier al Viceprim-ministrului și Ministrului Economiei în domeniul cooperării economice internaționale în Republica Moldova, în perioada anilor 2018 și 2019, în timpul “guvernării Plahotniuc”, inclusiv în perioada când  Ministru al Economiei era Chiril Gaburici.

 https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=88416&lang=ro

La începutul lunii iulie, directorul general al „HORUS” S.R.L. a fost contactat de Alexandru Baltag, cu solicitarea de a purta o discuție împreună cu Victor Slivinschi și Chiril Gaburici, fost prim-ministru al RM.  În cadrul întâlnirii, dlui Balan i s-a solicitat să ia cele două companii într-un consorțiu și să participe la licitație împreună cu „Energy&Industrial Tehnology” SRL și  „Turboenergy Power” SRL.

„Au propus ca cele două companii pe care le administrează să fie incluse în consorțiul S.R.L. „HORUS” – S.A. „Силовые машины”, ca  membri de consorțiu, ori să fie exclusă S.A. „Силовые Машины” din consorțiu. În caz contrar, aceștia au declarat că vor da o lecție și vor crea impedimente pentru buna participare a consorțiului „HORUS – Силовые Машины” la licitație”, comunică Valentin Balan.

Administrația companiei „HORUS” S.R.L și S.A. „Силовые машины” a respins „oferta ingenioasă”, deoarece consorțiul are toate componentele necesare și poate face față tuturor provocărilor privind realizarea proiectului de modernizare, fără să fie nevoie de a crea un „trio” sau „quatro” cu alte companii.

„Reieșind din specificul sectorului energetic, care necesită perseverență maximă și implicare 24/24, compania HORUS s-a menținut pe piață, în toți acești 25 ani, datorită multiplelor sale investiții în personal, tehnologii, spații comerciale și hale de producere. Din cele expuse anterior, în opinia mea, condițiile de participare la licitația de modernizare a…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.