Noi măsuri de susţinere a agricultorilor

44


„Am elaborat acel pachet de modificări legislative care ţin de agricultură. Mă refer la proiectul de lege care prevede rambursarea TVA acumulat de către agricultori cu scopul de a achita plăţile fiscale aferente salariilor şi impozitelor funciare. Alt element al acestui proiect este subvenţionarea dobânzilor la credite angajate de agricultori nu doar noi, dar şi cele vechi. În plus, Camera de Comerţ şi Industrie va avea posibilitatea de a elibera certificat de forţă majoră, care în unele situaţii, care noi le credem că vor fi foarte rare, ar putea fi folosite de agricultori în relaţiile cu agenţii economici”, a menţionat prim-ministrul Ion Chicu. 

Amintim că după o săptămână de proteste, vineri, agricultorii şi-au luat tractoarele şi au plecat acasă. Aceştia au spus că au de lucru în câmp, însă au anunţat despre fondarea unei asociaţii care va continua negocierile cu autorităţile. Chiar dacă au cerut câte trei mii de lei pentru fiecare hectar de pământ, pentru compensarea pierderilor, Guvernul a spus că le va da doar câte 1500 de lei. 

În acest sens, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură a anunţat că a început deja autorizarea primelor dosare privind acordarea compensaţiilor, până acum fiind recepţionate 101 dosare pentru diminuarea consecinţelor calamităţilor naturale, ce au afectat culturile cerealiere de grupa întâi şi cinci dosare în care plantele au fost afectate de grindină. Suma compensaţiilor pentru aceste 106 dosare se ridică la aproape 14 milioane de lei.
 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.