sâmbătă, septembrie 25, 2021
Acasă Educație Nu toți elevii au revenit pe băncile școlare. 19 instituții de învățământ...

Nu toți elevii au revenit pe băncile școlare. 19 instituții de învățământ din țară nu și-au redeschis ușile

41


Tradițional, de 1 septembrie începe procesul educațional în întreaga școală. Din cele 1 252 de școli, astăzi, 19 nu au început anul de studii cu elevii prezenți în sălile de clase. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului de presă după ședința conducerii de vârf a țării. 

Dintre aceste 19 instituții, 11 sunt în carantină, iar opt nu s-au deschis din alte motive. Aceste instituții se vor redeschide fizic după data de 7 septembrie sau, după caz, după 14 septembrie.

„Practic, toate instituțiile educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea începând cu ziua de azi. Vreau să felicit elevii, studenții, copiii care au revenit la grădiniță. Cel micuț al meu s-a dus cu plăcere astăzi la grădiniță și cred că marea majoritate a părinților, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copii au revenit la școli, la grădinițe”, a notat șeful statului Igor Dodon.

Totodată, în cadrul briefingului s-a anunțat că astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor la medici. „Prima etapă de mărire a salariului la medici. În prima etapă peste 40 000 de medici vor primi un salariu mai mare cu 30 %. Cea de a doua etapă va începe în data de 1 ianuarie”, a declarat Igor Dodon.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.