Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 40 la sută în ultima săptămână

0


Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. În săptămâna 6-12 septembrie, au fost înregistrate 4 593 cazuri de COVID-19, cu 42,0% mai mult decât în săptămâna precedentă. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, majoritatea pacienților au dezvoltat forme ușoare și asimptomatice (89,0%), fiind urmați de pacienții cu forme medii (6,9%) și forme grave (4,1%). Internați în stare extrem de gravă, în prezent sunt 54 de pacienți.

Numărul persoanelor vindecate săptămâna trecută a constituit 3 598, fiind atestată o descreștere de 43,15%, în total fiind înregistrate 262 759 persoane vindecate.

Ministerul anunță că în urma analizei indicatorilor epidemiologici respectivi, a fost stabilită alerta cu cod roșu pentru toate teritoriile administrative, cu excepția raioanelor Dubăsari și Râșcani, unde a fost stabilită alerta cu cod portocaliu.

Datele statistice arată că de la inițierea Campaniei de imunizare împotriva COVID-19 (2 martie curent), au fost administrate 1 336 608 doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 22,51%, cu schemă completă – 21,34 %.

Foto: MOLDPRES

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.