Oamenii în vârstă,ajutați la nevoie

49


De la începutul pandemiei de coronavirus, bătrânii neajutorați au și mai mare nevoie de mâncare gătită. Pentru a reduce riscul de infectare, beneficiarii Cantinei Sociale „Regina Pacis” vin pe rând după prânzuri, de două ori pe săptămână.

MARIA BOTNARIUC, coordonator de proiect Cantina Socială „Regina Pacis”: Prânzul se ia pentru două zile. Pentru a micșora contactul între beneficiari. De asemenea, am mărit timpul de livrare, tot pentru a scădea riscul de contact.

Vârstinii spun că așteaptă cu sufletul la gură ziua când trebuie să vină să-și ia pachetele cu mâncare, deoarece toată pensia lor mică se topește pe facturi. Fără acest ajutor, nu ar supraviețui.

ADELINA SOCHIRCĂ, consultant comunicare Fundația „Regina Pacis”: Solicitările au fost tot mai mari și mai mari. În perioada în care am distribuit prânzuri la distanță, cu ajutorul voluntarilor, am reușit să identificăm cumva tot mai mulți bâtrâni care erau fie vecini, fie rude și solicitau și ei suport alimentar.

La Cantina Socială „Regina Pacis”, întemeiată de fundația cu același nume, iau prânzul aproximativ 150 de oameni în vârstă din Chișinău.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.