Olesea Stamate critică dur actuala guvernare pentru dosarul Avia Invest. „Par a fi acțiuni bine gândite. De ce și în folosul cui?”

42


Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, critică dur actuala guvernare pentru prestația iresponsabilă în dosarul Avia Invest. Ex-oficiala numește „iresponsabile” reacțiile actualei guvernări Dodon-Chicu la decizia provizorie a Arbitrajului de la Stockholm, care recent a interzis executarea notificării de reziliere a concesiei Aeroportului Internațional Chișinău de către Avia Invest.

Stamate susține că aceste acțiune ar putea fi bine-gândite. De altfel, potrivit ei, atât Igor Dodon, cât și Ion Chicu, au în echipe juriști pregătiți, care să îi consilieze la subiect.

„Nu pot să cred ca în jurul lui Dodon și Chicu nu sunt juriști pregătiți, care să-i consilieze, și să le spună ce nu se cuvine de făcut/declarat în asemenea situații. În cazuri precum este acesta, ultimul lucru pe care îl va face o guvernare deșteaptă, este să facă declarații iresponsabile.Și nu cred ca e din nepricepere. Par a fi acțiuni bine gândite și concertate. Întrebarea este: de ce și în folosul cui?”, a scris Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, după anunțul Arbitrajului de la Stockholm, actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că „a fost selectat biroul de avocați care va reprezenta țara în acest caz, însă a evitat să numească cine anume sunt juriștii. La fel, Agenția Proprietății Publice a menționat într-un comunicat de presă că va acorda întreg suportul pentru asigurarea reprezentării eficiente și apărarea drepturilor și intereselor statului în această cauză.

Amintim că mai mulți experți și economiști au avertizat anterior că, insistând pe rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului din Chișinău, Republica Moldova are șanse minime de a câștiga procesul inițiat de Avia Invest. Compania a atacat statul în Arbitrajul de la Stockholm invocând presiuni asupra investitorului și acuzând că a devenit ținta unor presiuni de ordin politic. Avia Invest pretinde de la RM despăgubiri în sumă de circa 900 de milioane de euro.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune companiei Avia Invest în 2013, pentru un termen de 49 de ani.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.