OPINIE / Bielorusia trece astăzi prin ceea ce va trebui să treacă și Rusia mâine

50Internațional
10 Septembrie 2020, ora 07:36


Scriitoarea Lyudmila Ulitskaya a răspuns apelului laureatului Nobel Svetlana Aleksievich către intelectualitatea Rusiei printr-o cerere de susținere a protestelor din Belarus. Scrisoarea ei a fost publicată de BBC Russian Service. 

„Bielorusia se confruntă astăzi cu ceea ce, probabil, Rusia va trebui să treacă peste ceva vreme. Pentru noi toți, evenimentele din ultimele săptămâni din Belarus sunt un model al viitorului nostru iminent”, scrie Ulitskaya.


Potrivit acesteia, baza protestului din Belarus este „stima de sine a oamenilor care nu vor să suporte puterea unei persoane înguste, slab educate, care a înnebunit de la puterea nelimitată”.


Ulitskaya a spus că ea însăși și toate rudele ei urmează știrile din Belarus. La sfârșitul scrisorii, scriitorul i-a urat lui Aleksievici „să trăiască într-o țară liberă de o putere stupidă și bolnavă”.


Aleksievici este ultimul membru al prezidiului Consiliului de coordonare al opoziției din Belarus care nu a fost încă reținut sau expulzat din țară.


bbc.com 

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Timpul Local
10 Septembrie 2020, ora: 10:39

VIDEO / O echipă de medici au venit BEȚI să acorde ajutor unei gravide

 Cazul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri în orașul Bălți. Imaginile video au apărut ulterior pe rețelele de socializare.

Din acestea se observă că medicul care a venit pentru a a acorda ajutor este vizibil în stare de ebrietate și ascultă…


(
)

Citeşte tot articolul

ROMÂNIA
10 Septembrie 2020, ora: 10:31

Tatăl Mădălinei Manole a MURIT, infectat cu Covid-19

 Ion Manole, tatăl Mădălinei Manole, a murit miercuri în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Bărbatul în vârstă de 77 de ani fusese testat pozitiv cu Covid-19 şi avea şi alte afecţiuni medicale, relatează Adevărul.


(
)

Citeşte tot articolul

Istorie
10 Septembrie 2020, ora: 10:19Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.