Opt proiecte pentru consolidarea drepturilor omului în stânga Nistrului vor fi finanțate de Suedia și ONU

0


Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Opt proiecte în domeniul drepturilor omului, în valoare totală de circa 85 mii de USD, vor fi desfășurate în regiunea transnistreană cu suportul Suediei, oferit prin intermediul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, comunică MOLDPRES.

Prin aceste inițiative, organizațiile societății civile de pe malul stâng al Nistrului vor promova participarea socio-economică a grupurilor social vulnerabile, în special, a persoanelor cu dizabilități, romilor, persoanelor care trăiesc cu HIV, supraviețuitoarelor violenței în familie de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, trei proiecte vizează dezvoltarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi instalarea băncilor adaptate în unul din parcurile din Tiraspol și instalarea rampelor de acces în instituțiile care prestează servicii publice.

În perioada 2020-2021, Suedia și ONU au susținut alte 14 proiecte de consolidare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, în valoare totală de 73 mii de USD.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.