Până pe 20 august, toate instituțiile educaționale vor prezenta modelul după care vor activa

59Timp de trei zile, toate instituțiile educaționale, atât școlile cât și grădinițele, sunt obligate să prezinte modelul după care vor activa începând cu data de 1 septembrie. Angela Cutasevici a menționat că 60 de instituții nu vor avea posibilitatea să respecte distanța socială din cauza suprasolicitărilor.

„Au fost înregistrați în instituțiile educaționale 90 968 de elevi, iar 30 de instituții sunt suprasolicitate, alte 30 de instituții au o acoperire de 100 %, drept urmare în acestea nu va fi posibilă respectarea distanței sociale”, spune Angela Cutasevici.

De asemenea, viceprimarul de Chișinău Ilie Ceban a menționat că săptămâna aceasta, în perioada de 17-20 august, vor avea loc instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției cu scopul protecției și siguranței copiilor.

„Până în data de 20 august, toate instituțiile educaționale trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa”, a specificat Ilie Ceban.

Amintim că grădinițele private își reiau activitatea începând de astăzi, 17 august. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.