Pandemia îi obligă pe elevi să stea mai mult în faţa computerului

48


Sursa imaginii: regional.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

13 Sep. 2020 / 09:01


Pandemia îi obligă pe elevi să stea mai mult în faţa computerului

Pandemia îi obligă pe elevi să stea mai mult timp în faţa computerului. Odată cu noile realităţi, când învăţământul se desfăşoară online, au apărut noi riscuri la care sunt supuşi elevii şi studenţii. Potrivit medicilor, privitul îndelung la calculator predispune la diferite afecţiuni oftalmologice. Doctorii vin cu recomandări privind protecţia ochilor împotriva efectelor nocive ale calculatorului, relatează Moldova 1.

Din 1 septembrie, mai multe şcoli şi universităţi din ţară desfăşoară procesul educaţional la distanţă. În această realitate nouă, elevii şi studenţii sunt nevoiţi să petreacă mai mult timp la calculator. În timp ce unii suportă mai uşor efectele negative ale statului îndelungat în faţa monitorului, alţii suferă de oboseală oculară.

„Ne-am străduit să facă mai multe pauze. Mă bucur foarte mult că s-au scurtat lecţiile. Pauzele există. Face copilul sport şi careva exerciţii cu ochişorii”, a declarat Olga Rusu, părinte.

Medicului oftalmolog, Sergiu Andronic, spune că lucrul intens la calculator este urmat de anumite simptome care ar trebui să pună în gardă părinţii. Pentru a reduce efectele tensiunii oculare provocate de dispozitivele digitale, medicul recomandă pauze regulate şi poziţionarea monitorului la nivelul braţelor.

„Distanţa trebuie să fie nu mai mică de 40-50 de centimetri de la ochi, în timpul lucrului copilul trebuie să clipească mai frecvent, dacă părintele observă că copilul lăcrimează sau ochişorii sunt roşii trebuie să se adreseze la oflamolog”, afirmă medicul oftalmolog.

Potrivit medicilor, dacă unele afecţiuni oftalmologice nu sunt tratate la timp, este posibil ca acestea să afecteze foarte mult vederea, dar şi performanţa elevilor.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.