vineri, ianuarie 28, 2022
Acasă Economie Parlamentul a ratificat împrumutul de 70 de milioane de euro de la...

Parlamentul a ratificat împrumutul de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru lupta cu COVID-19

45


Parlamentul a ratificat Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”. Potrivit acordului, Moldova va contracta un împrumut în valoare de circa 70 de milioane de euro pentru lupta cu pandemia COVID-19.

Proiectul va fi structurat în două componente: sănătate și ajutor pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii.

Pentru sistemul de sănătate vor fi alocate 40 de milioane de euro. Sursele financiare vor fi utilizate pentru achiziția echipamentelor medicale și a materialelor consumabile, reabilitarea unităților medicale, precum și mobilizarea de expertiză suplimentară pentru a asigura un răspuns de urgență la COVID-19.

Pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii vor fi destinate 30 de milioane de euro. Finanțarea va fi alocată pentru capitalul circulant și nevoile de investiții ale întreprinderilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locurile de muncă.

Maturitatea maximală a creditului pentru componenta sănătate este de 15 ani și, respectiv, șase ani pentru componenta întreprinderile micro, mici și mijlocii.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.