Persoanele cu pneumofibroze cauzate de COVID-19 vor avea dreptul la tratament de reabilitare

42


Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

10 Sep. 2020 / 20:31


Persoanele cu pneumofibroze cauzate de COVID-19 vor avea dreptul la tratament de reabilitare

Guvernul a aprobat astăzi modificări la cadrul normativ pentru a asigura în mod prioritar dreptul la reabilitare şi recuperare a persoanelor asigurate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi adulte şi veteranilor de război care au pneumofibroze ca rezultat al infecţiei cu COVID – 19.

Scopul modificărilor propuse este de a spori accesul categoriilor de persoane menţionate la tratament de reabilitare, în vederea reducerii sechelelor pulmonare, în urma infecţiei cu Coronavirus de tip nou (COVID-19), ceea ce va avea un impact major pentru sănătatea publică şi va contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

„Concomitent acest proiect contribuie la sporirea măsurilor de protecţie socială pentru angajaţii din prima linie care sunt antrenaţi în lupta cu COVID-19, în special, vorbim în cazul dat de personalul medical”, a subliniat ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Dreptul la serviciile de reabilitare/recuperare va fi acordat categoriilor nominalizate în primele 9 luni după boală, indiferent de faptul dacă anterior au beneficiat de bilet.

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.