Peste 3 000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în R. Moldova săptămâna trecută

0


Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. În săptămâna 30 august-5 septembrie pe teritoriul țării au fost înregistrate 3 231 cazuri de COVID-19, dintre care 84% în rândul persoanelor nevaccinate. Numărul cazurilor a crescut cu 26,4% și cu 30,2% în rândul copiilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, majoritatea pacienților au dezvoltat forme ușoare și asimptomatice (80,1%), fiind urmați de pacienții cu forme medii (13,4%) și forme grave (6,5%). Numărul persoanelor vindecate a constituit 2 047, înregistrând o creștere de 11.6% comparativ cu săptămâna precedentă.

Cele mai afectate teritorii administrative, unde deja a fost institut cod roșu sunt Leova, Cahul, Comrat, Chișinău, Vulcănești, Edineț, Bălți, Cimișlia, Cantemir, Basarabeasca, Nisporeni, Briceni, Ialoveni, Sângerei, Căușeni, Telenești, Strășeni, Fălești, Hâncești, Glodeni, Anenii Noi.

Conform surse citate, de la inițierea Campaniei de imunizare împotriva COVID-19 au fost administrate 1.306.726 doze de vaccin. Acoperirea națională cu o doză constituie 21,96 %.

Foto: MOLDPRES

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.