Peste 4800 de locuințe au fost achiziționate prin intermediul Programului „Prima Casă”

37


Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 4802 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,4 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,2 miliarde de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Finanțelor, din numărul total al beneficiarilor, 3320 sunt familii, iar 1482 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani. De asemenea, din numărul total al beneficiarilor, 685 de persoane beneficiază de compensații din bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1822 – în cadrul programului Prima Casă 3, iar 392 – în cadrul programului Prima Casă 4.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60 metri pătrați, iar valoarea medie a locuințelor procurate este de 596,39 mii de lei. Din numărul total de locuințe procurate, 4411 sunt apartamente, iar 391 case de locuit individuale.

Suma compensațiilor acordate din bugetul de stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le suportă beneficiarii pentru achitarea creditului ipotecar în cadrul Programului de stat „Prima casă” constituie 19,7 milioane de lei.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.