marți, ianuarie 18, 2022
Acasă Educație Peste 95 % din instituțiile de învățământ din țară sunt dotate cu...

Peste 95 % din instituțiile de învățământ din țară sunt dotate cu termometre și produse de dezinfectare

48


Circa 95 % din instituțiile de învățământ au fost deja dotate cu termometre și produse de dezinfectare. Restul vor primi produsele necesare pe parcursul următoarelor zile. Despre situația din instituțiile de învățământ au discutat autoritățile în cadrul unei ședințe organizate online.

„În câteva zile urmează să înceapă un nou an școlar. Noi, membrii acestui for, dar și părinții tuturor copiilor suntem preocupați de modul în care va fi organizat procesul educațional în continuare. CNESP a decis reluarea studiilor începând cu 1 septembrie, cu respectarea unor instrucțiuni sanitare clare. Din păcate, situația epidemiologică este precară, așa că vom avea de confruntat o perioadă destul de complicată”, a menționat Ion Chicu în debutul ședinței.

Ministra Viorica Dumbrăveanu a menționat că actualmente au loc instruirile persoanelor care vor efectua triajul zilnic al elevilor și profesorilor, în cazul instituțiilor care se confruntă cu criza personalului medical sau lipsa acestuia.

În noul an academic elevii vor fi asistați de cadrele didactice pentru însușirea deplină a materialului, conform planurilor individualizate. În aceste condiții, vor fi făcute excepții pentru majorarea normei didactice admisibile (27 de ore pe săptămână). În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a realizat acțiuni pentru pregătirea sistemul educațional de continuarea activităilor la distanță, precum alfabetizarea digitală a cca 72% din cadrele didactice, informarea privind aplicarea pe scară largă a noilor instrumente digitale printre care catalogul electronic și diverse platfome educaționale.

Un alt subiect de interes sporit îl prezintă prevenirea și combaterea fenomenului criminalității în rândul grupurilor vulnerabile, în special al minorilor. Printre măsurile prevăzute de un noul Program elaborat de Guvern în acest sens, se numără creșterea graduală a siguranței și securității copiilor în instuțiile de învățământ prin dotarea cu sisteme de securitate, elaborarea mecanismelor de raportare a situaților de risc, perfecționarea cadrului normativ, îmbunătățirea colaborării instituțiilor de invățământ cu orgenele de ordine publică, asigurarea unei infrastructuri anti-infracționale, asigurarea marcajelor rutiere în zonele adiacente instituțiilor de învățământ.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.