Peste şase mii de persoane au intrat în ţară în ultimele 24 de ore

49


Sursa imaginii: border.gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

20 Aug. 2020 / 10:41


Peste şase mii de persoane au intrat în ţară în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 15.008 traversări. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6.251 traversări persoane, dintre care 3.636 la frontiera moldo-română, 1.486 la cea cu Ucraina şi 1.129 treceri ale frontierei aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 15.008 persoane şi completate 6.251 de fişe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip COVID-19 (febră, tuse, rinoree).

Poliţia de Frontieră mai anunţă că 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, iar doi cetăţeni străini au depăşit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, doi şoferi au încălcat regulile de transportare şi au fost documentate cinci cazuri privind nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice. Totodată, poliţiştii de frontieră au înregistrat o tentativă de trecere a frontierei cu documente falsificate şi o trecere ilegală a frontierei de stat, alte patru persoane şi un mijloc de transport au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn naţional.

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 330 de apeluri de la cetăţeni şi au oferit consultaţii privind situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile de răspândire a COVID-19.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.