Poliția a identificat o grupare specializată în contrafacerea dezinfectanților

75

O grupare infracțională specializată în contrafacerea dezinfectanților, care activa sub acoperirea a două companii autohtone, a fost destructurată în urma unei investigații a organelor de drept, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, dezinfectantul se producea într-un laborator și o secție clandestină din Chișinău, unde ofițerii de investigație ai Poliției de Frontieră în cooperare cu ofițerii de urmărire penală din Direcția Poliție mun. Chișinău, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, au efectuat percheziții și alte măsuri procesuale inopinate.

Pe lângă dezinfectant, gruparea mai comercializa și alte produse contrafăcute. Astfel, pe lista produselor periculoase vândute în mai multe regiuni ale țării, diferitor organizații și companii, erau și produse de igienă și curățenie concentrate, ambalate în recipiente lipsite de sisteme de închidere de siguranță, prevăzute pentru înlăturarea riscului ingestiei substanței de către copii.

În urma descinderilor efectuate, oamenii legii au descoperit recipiente, cu etichetele unor producători europeni certificați în Republica Moldova, care erau reumplute cu tot felul de produse contrafăcute de către membrii grupării. În procesul investigațiilor s-au constatat și situații de infectare cu COVID-19 înregistrate în organizațiile unde s-au folosit astfel de produse contrafăcute și livrate ca „dezinfectant” sau „igienizant”.

Conform sursei citate, în prezent este dispusă expertiza acestor produse, existând bănuiala că în ele au fost adăugați mai mulți compuși chimici, printre care şi metanolul, precum şi emolienți cu efecte nocive pentru sănătatea celor care le folosesc.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.