Povestea de dragoste dintre Trump și Kim, dezvăluită în scrisori: Nu voi uita momentul în care v-am strâns mâna

49


Donald Trump a descris, anterior, aceste scrisori ca fiind „scrisori de dragoste”. Woodward spune că felul în care s-au curtat cei doi prin scrisori a fost motivul pentru care Donald Trump a trecut de la a îl batjocori public pe Kim numindu-l „omul-rachetă”, „grăsan și mititel” și amenințând cu „foc și furie”, la a deveni primul președinte american care se întâlnește cu un dictator nord-coreean. Woodward mai spune că bizarele scrisori sunt pline de „declarații de fidelitate personală, genul care ar fi fost spuse de cavalerii mesei rotunde sau de doi îndrăgostiți”.

În scrisorile sale către Trump, Kim i se adresează președintelui american cu „Excelența Voastră”, iar textul este încărcat de metafore și de texte siropoase:

„Nici măcar acum nu pot să uit acel moment în timp în care am ținut mâna Excelenței voastre în acel loc frumos și sacru, în timp ce toată lumea ne privea cu mare interes. Sper să pot trăi din nou onoarea acelei zile”, îi scria Kim lui Trump în data de 25 decembrie 2018, după prima lor întâlnire oficială la Singapore. „O altă întâlnire între mine și Excelența Voastră ar fi ca o scenă dintr-un film fantastic”, adaugă Kim.

De cealaltă parte, răspunsurile lui Trump sunt ceva mai directe, însă pline și ele de adulație la adresa destinatarului. În 28 decembrie, președintele american i-a răspuns lui Kim: „Asemeni dumneavoastră, nu am niciun dubiu că un mare rezultat va fi obținut între cele două țări ale noastre, și că singurii doi lideri care pot să îl obțină suntem noi doi”.

Dintre cele 27 de scrisori, doar două au fost date publicului de Donald Trump pe contul său de Twitter. Woodward a le-a citit pe toate, însă nu a putut să le copieze ci doar să înregistreze transcrierea conținutului pentru a îl publica în carte.

Decizia lui Donald Trump de a se întâlni cu Kim de trei ori – în Singapore, Vietnam și în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei – vor fi cu siguranță cele mai notabile evenimente ale președinției lui Trump. Întâlnirile și scrisorile au venit după o perioadă de tensiuni semnificative în 2017, an în care Phenianul a făcut mai multe teste nucleare prin care a sperat să provoace Statele Unite. Trump a reacționat de fiecare dată prin a îl șicana pe liderul nord-coreean cu postări pe Twitter.

„Să fiu în prezența ta astăzi a fost cu adevărat incredibil!”

După a două întâlnire între cei doi, în Vietnam, Kim i-a scris din nou lui Trump, în iunie 2019: „Fiecare minut pe care l-am împărtășit acum 103 zile în Hanoi a fost un moment de glorie care va rămâne o amintire de preț. Cred, de asemenea, că prietenia profundă și specială dintre noi va funcționa precum o forță magică”.

Trump a continuat…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.