Pregătirile pentru noul an de învăţământ sunt în toi în căminele studenţeşti

44


Sursa imaginii: usmf.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Aug. 2020 / 14:45


Pregătirile pentru noul an de învăţământ sunt în toi în căminele studenţeşti

În căminele studenţeşti, pregătirile pentru noul an de învăţământ sunt în toi. Pe lângă reparaţiile cosmetice, o atenţie deosebită este acordată respectării măsurilor de protecţie anti-Covid, cum ar fi distanţa între paturi de 1,5 metri, asigurarea cu dezifectanţi şi cu aparate de măsurare a temperaturii. Universitatea de Stat de Medicina şi Farmacie (USMF)„ Nicolae Testemiţanu”, de exemplu, a stabilit reguli stricte şi pentru cazarea studenţilor străini, relatează Mesager.

Studenţii Universităţii Tehnice vor trebui să scrie o declaraţie de proprie răspundere, privind respectarea măsurilor de protectie. Totodată, vor fi obligaţi să respecte orarul băilor şi bucătăriilor. În plus, în cămine sunt interzise activităţile festive, dar şi aflarea persoanelor străine.

Pregatirea căminelor este în toi şi la USMF „Nicolae Testemiţanu”. Unii studenţi vor avea posibilitate să locuiască într-un spaţiu absolut nou, odată cu darea în exploatare a unui nou cămin.

Prorectorul USMF, Marcel Abraş, remarcă totuşi că pentru studenţi există riscuri mult mai mari de a contracta virusul, deoarece mulţi sunt angajaţi la unele instituţii medicale. Condiţii aparte de cazare au fost prevăzute şi pentru studenţii străini.

Deocamdată nu este clar dacă universităţile vor începe să activeze din 1 septembrie. Vineri, după şedinţa Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, premierul Ion Chicu a declarat că procesul de studii în universităţi ar urma să fie reluat treptat. O decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, împreună cu rectorii.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.