Preşedintele SUA, Joe Biden, anunţă noi măsuri pentru a accelera vaccinarea împotriva COVID-19

0


„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră de a vă vaccina ne-a costat pe toţi”, a declarat preşedintele SUA, Joe Biden.

Vaccinarea devine obligatorie pentru salariaţii guvernului federal, dar şi pentru personalul spitalelor care primesc finanţare de la buget. Refuzul poate atrage concedierea. În plus, firmele cu peste o sută de angajaţi trebuie să le impună  să se vaccineze sau să se testeze în fiecare săptămână.  În caz contrar, firmele riscă amenzi de până la 14 mii de dolari pentru fiecare angajat. În total, o sută de milioane de oameni sunt vizaţi de aceste decizii, respinse, deja, de unii politicieni din opoziţia republicană. Amenzile pentru cei care nu poartă mască în mijloacele de transport în comun se dublează şi pot ajunge chiar şi până la trei mii de dolari. Totodată, Biden i-a criticat sever pe cei aproape 80 de milioane de americani care încă nu s-au imunizat. Doar 53 la sută au schema completă.

„Datoria mea ca preşedinte este să protejez toţi americanii. Mesajul meu către americanii nevaccinaţi este acesta: Ce mai aşteptaţi?. Ce mai trebuie să vedeţi?. Am făcut vaccinările gratuite, sigure şi convenabile”, a mai declarat Joe Biden.

La câteva ore de la prezentarea noul plan responsabilii din educaţie din Los Angeles,  al doilea cel mai important district şcolar din Statele Unite au anunţat că toţi elevii cu vârste de peste 12 ani trebuie să se vaccineze anti-COVID dacă doresc să frecventeze o instituţie publică. Aproximativ 600 de mii de tineri sunt vizaţi. Totodată,  masca este obligatorie atât în interior, cât şi în exterior. Profesorii şi angajaţii din acest district urmează să fie vaccinaţi împotriva COVID -19.

„Vaccinurile COVID 19 s-au dovedit a fi sigure şi eficiente prin reducerea transmisiilor şi a spitalizărilor, inclusiv pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani. Totul este conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor şi credem ştiinţa”, a declarat Megan Reilly, superintendentul districtului şcolar din Los Angeles.

În Europa, Agenţia Europeană pentru Medicamente a transmis că statele membre pot începe, dacă doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.  Anunţul vine la o zi după ce OMS a cerut o prelungire a moratoriului asupra celei de-a treia doze de vaccin cel puţin până la sfârşitul anului pentru a permite ţărilor sărace să vaccineze cel puţin 40% din populaţia sa.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.