Primăria Chișinău a anunțat măsurile de protecție în instituțiile municipale de învățământ

42


Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a anunțat măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în context epidemiologic, transmite MOLDPRES.

Procesul educațional în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ va începe pe 1 septembrie. Activitatea instituțiilor de învățământ va fi reluată în baza deciziei fondatorilor și doar în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, în procesul de organizare, instituțiile de învățământ vor ține cont de: menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri; prevenirea aglomerării; curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor cu produse biocide avizate; instruirea, informarea și comunicarea (părinți, elevi, studenți, personal didactic și nedidactic); protecția sănătății elevilor, studenților, cadrelor didactice și a altui personal aflate în grupele de vârstă expuse la risc, și/sau având afecțiuni cronice și/sau stări imunosupresive; respectarea legislației sanitare în vigoare.

Modul de purtare a măștilor faciale de protecție de către elevi în cadrul instituției de învățământ se va stabili în funcție de  situația epidemiologică din regiune și în baza deciziilor Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică.

Totodată, deciziile referitor la sistarea sau reluarea ulterioară a activității instituțiilor de învățământ vor fi luate de către Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.