Primul caz de reinfectare cu noul Coronavirus în SUA

31


Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în aprilie după ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greaţă şi diaree. Starea sa s-a îmbunătăţit, iar apoi a avut două teste negative. A continuat să se simtă bine timp de aproximativ o lună. Apoi, în 31 mai, a început să facă febră, iar cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital şi a avut nevoie de oxigenare mecanică. A fost testat din nou pentru COVID-19, iar rezultatele au fost pozitive.

Între timp, în Europa, unde  numărul cazurilor a început să crească din nou cu viteză, lupta cu COVID-19 se mută din spitale pe străzi. Poliţia s-a pregătit pentru violenţe în contextul în care activiştii care se opun măsurilor legate de virus au făcut apel la următorii lor de pe reţelele de socializare din Europa să se adune la Berlin.

De astăzi intră în vigoare noi restricţii de circulaţie. Ucraina a decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini şi apatrizi, cu unele excepţii. Cei care vor putea să intre în continuare în ţară vor trebui să aibă o asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19.

Ungaria îşi va închide din 1 septembrie frontierele pentru străini pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul Coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

În Franţa, prefectul Departamentului Bas-Rhin a decis ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie începând de astăzi în Strasbourg şi în comunele din departament care au mai mult de 10.000 de locuitori. Prefectura a invocat „o accelerare îngrijorătoare” a epidemiei de COVID-19 „mai ales în rândul tinerilor”, cu o rată de incidenţă care se dublează în fiecare săptămână.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.