Primul sunet, altfel

60


Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

01 Sep. 2020 / 12:55


Elevii au revenit în clase, dar vor studia respectând un şi de măsuri de protecţie şi prevenire a infecţiei COVID-19. Pentru a ajunge în siguranţă la şcoală municipalitatea a rezervat troleibuze şi autobuze pentru şcolari, care puteau fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!” sau „Hai la grădiniţă!”. Totuşi, în primele ore ale dimineţii, transportul public destinat elevilor era aproape gol. Conform regulamentului, pentru a putea călători, micii pasageri trebuie să respecte un şir de măsuri de protecţie, informează Moldova 1.

„Este foarte comod în primul rând pentru copii. Ne bucurăm nespus de mult”, a spus un părinte.

La şcoală elevii au venit conform intervalelor de timp stabilite. Au putut intra în instituţie doar după ce li s-a măsurat temperatura.

„Încep cu ora 8.00 şi ultima paralelă intră la ora 9.00. Jumătate de clasă se va afla pe viu în clasă, cealaltă jumătate va fi la distanţă. Lecţia se va face online o săptămână şi următoarea săptămână invers”, a declarat Boris Volosatâi, directorul Liceului „Gheorghe Asachi”.

Deşi în acest an 1 septembrie a decurs fără tradiţionalele careuri festive, elevii s-au arătat dornici de a învăţa şi a se adapta noilor condiţii de studiu.

„Sunt pozitivă că-mi revăd colegii, chiar dacă suntem jumătate din ei”;
„Un pic dificil pentru că nu este ca de obicei, trebuie să venim cu mască, trebuie tot timpul să ne spălăm mîinile, să le dezinfectăm”;
„Mi se pare foarte ciudat că o să fie fără careu şi fără ca să ne întâmpine toţi colegii din clasă”, au spus elevii.

Şi părinţii au aşteptat cu nerăbdarea redeschiderea instituţiilor de învăţământ.

„Interacţiunea dintre copil şi învătător este cu totul diferită de ceea ce se predă prin calculator”; „Eu sunt sigură că va derula totul bine, pentru că şi cadrele didactice au fost instruite”, au spus profesorii.

La prima oră, elevii au învăţat despre măsurile de protecţie pe care trebuie să le respecte şi importanţa menţinerii distanţei sociale.

„Cum trebuie să se comporte în cadrul instituţiei, cum trebuie să se comporte în stradă cînd vin la şcoală. Deci, le vom da nişte indicaţii stricte, mai ales că este ghidul”, afirmă Gabriela Drăguţan, profesoară de matematică.

În prima săptămână de şcoală, elevii din capitală nu vor fi hrăniţi la cantină. Ulterior, aceştia vor primi câteva produse alimentare la pachet.

 

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.