Procurorul general al Statului New York îl investighează pe Trump pentru manipularea valorii activelor preşedintelui SUA

38


Informaţia a fost inclusă într-un document înregistrat luni la un tribunal al statului New York din Manhattan, prin care procurorul general James cere ca Trump Organization, Eric Trump şi alţii să respecte citaţiile trimise de biroul ei.

Potrivit avocaţilor procurorului general, citaţiile au fost emise în cadrul ”investigaţiei civile în curs referitoare la posibile fraude sau ilegalităţi”, adăugând că nu s-a stabilit că a fost încălcată vreo lege.

Alan Garten, director juridic al Trump Organization, unde Eric Trump este vicepreşedinte executiv, a declarat că această companie a încercat să coopereze cu James, care este democrată, în timp ce preşedintele republican încearcă să obţină un al doilea mandat, scrie News.ro.

”Trump Organization nu a făcut nimic greşit. Procurorul general din New York continuă să hărţuiască compania pe măsură ce ne apropiem de alegeri (iar înregistrarea acestui document în prima zi a convenţiei republicane) confirmă încă o dată că investigaţia aceasta este doar politică”, a afirmat Garten.

James a spus că a început investigaţia după ce fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a afirmat în timpul unei audieri în Congres că declaraţiile financiare ale preşedintelui au umflat valoarea unor active, pentru a economisi bani din împrumuturi şi asigurări, şi a redus valoarea altor active pentru a reduce taxele pe proprietăţile imobiliare.

Ea a mai spus că Eric Trump ”a fost implicat îndeaproape” în una sau mai multe tranzacţii analizate şi ”nu a avut un motiv plauzibil” să refuze să depună mărturie în urma citaţiei.

Sunt investigate patru proprietăţi, în special una cu o suprafaţă de 85,8 hectare din Comitatul Westchester, la nord de New York City, numită Seven Springs Estate.

James analizează o deducere fiscală de 21,1 milioane de dolari pentru Seven Springs, în 2015, după donarea unei ”servituţi de conservare”, în urma incapacităţii lui Donald Trump de a construi un teren de golf sau un complex rezidenţial pe proprietate.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.